آشنایی با دامنهی IN.
دامنهی IN. که این روزها ثبت آن در بین سایتهای ایرانی بسیار مرسوم شده در اصل دامنهی کشوری هند است. از سال ۲۰۰۵ ثبت این دامنه برای همه کاربران اینترنت از همهی جهان آزاد شده است. تا قبل از این اقدام ثبت دامنههای IN در بین خود هندیها نیز چندان مرسوم نبود، به نحوی که در فاصلهی سالهای ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۴ در کشور یک میلیاردی هند تنها ۷۰۰۰ دامنهی IN ثبت شده بود.
پس از آزاد شدن ثبت دامنه IN آمار ثبت این دامنه در سطح جهان به شدت افزایش پیدا کرده است. در سال ۲۰۱۰ تعداد دامنههای IN ثبت شده به ۶۰۰ هزار رسید و تنها در فاصلهی یک سال در سال ۲۰۱۱ از مرز یک میلیون گذشت. در سال گذشته این رشد ثبت دامنه های IN همچنان ادامه داشته و رجیستری این دامنه با ارایهی انواع تخفیفها کوشیده این دامنه را ترویج کند و ظاهراً در این کار کاملاً موفق بوده است.
علاوه بر دامنههای سطح دوم ثبت انواع دامنههای سطح سوم شامل co.in ،.net.in ،.org.in ،.gen.in ،.ind.in، و firm.in. نیز برای عموم کاربران آزاد است. دامنهی IN برای دومین هکینگ (domain hacking) یعنی بازی با نامهای دامنه از طریق استفاده از پسوندهای جالب و ساختن کلمههای بامعنی و دامنههای کوتاه نیز بسیار استفاده میشود.
کاربردهای دامنهی IN.
کلمهی IN در بعضی موارد به عنوان مخفف کلمهی «internet» در نظر گرفته میشود. به همین دلیل ثبت دامنه های عمومی برای هر منظوری با نام دامنهی IN معمول است.
دامنههای IN جدیدترند و یافتن نام دامنههای جدید و زیباتر بسیار راحتتر از پسوندهای معروفتر است.
قیمت دامنههای IN در بسیاری اوقات در حال تخفیف است و نسبت به دامنههای COM پایینتر است. با صرف هزینهی کمتر میتوان یک دامنهی زیبا به دست آورد.
دامنههای IN برای دومین هکینگ و ایجاد دامنههای ابتکاری بسیار استفاده میشوند. مشهورترین دومین هک این دامنه ۲et.in است که توییت این (Tweet In) خوانده میشود و گالری اپلیکیشنهای توییتر است. به فارسی میتوان به دامنهای مانند agahtar.in اشاره کرد که «آگاهترین» خوانده میشود.
واجدان شرایط ثبت دامنههای IN.
ثبت دامنه های سطح دوم و سوم IN برای همه از هر جای دنیا آزاد است و هیچ محدودیتی در مورد هویت افراد یا نحوهی استفاده سایت وجود ندارد.
مقررات دامنههای IN.
نام دامنه میتواند ۳ تا ۶۳ کاراکتر باشد.
پس از انقضای دامنه مالک پیشین میتواند تا ۱۵ روز برای تمدید دامنهاش اقدام کند. پس از این زمان دامنه به مدت ۳۰ روز قفل است. در این مدت مالک پیشین میتواند با پرداخت جریمه برای پس گرفتن دامنهاش اقدام کند. ۵ روز پس
از پایان این دوره دامنه برای ثبت عمومی آزاد میگردد.
این دامنه تا ۴ روز ضمانت برگشت پول دارد. در این مدت پس از ثبت دامنه در صورت پشیمانی میتوان دامنه را حذف کرد. این حذف مشمول مقداری جریمه است و باقی مبلغ برگشت داده میشود.
دامنههای IN امکان محرمانه نگه داشتن اطلاعات whois ندارند و اطلاعات ثبت کننده همواره در whois دامنه نشان داده میشود.