کد ریدایرکت ۳۰۱ – به طور کامل منتقل شده است.
این پیغام به این معنی است که فایل درخواستی شما ، به مکان جدید منتقل شده است. در واقع صفحه درخواستی وجود ندارد. اما به جای نمایش کد وضعیت ۴۰۴ ، با استفاده درست از کدی که در سرور تعریف می کنیم ، کاربر را به صفحه جدید هدایت می کنیم. این متد پیش فرضی است که برای اکثر صفحات و وبسایت ها استفاده می شود. در صورتی که بازوهای جستجوگر موتورهای جستجو ، قبلا وبسایت شما را شناسایی کرده باشند و همچنین سایت خود را در ابزارهای وبمستری موتورهای مختلف همچون گوگل و بینگ ثبت کرده باشید ، با کاربرد کد وضعیت ۳۰۱ صفحات وبسایت جدید هم به زودی شناسایی می شوند. باید دقت کرد که در صورتی که برای یک صفحه یا کل سایت ، کد ۳۰۱ را تعریف می کنیم، حتما باید صفحه جایگزین را نیز تعریف کنیم. در غیر این صورت این پیغام تفاوتی با ۴۰۴ نخواهد داشت. با تعریف صفحه جایگزین ، مرورگر وب ، بالافاصله کاربر را به آدرس جدید هدایت می کند ( Redirect ) و کاربر حتی صفحه کد ریدایرکت ۳۰۱ را نمی بینید.
کد ریدایرکت ۳۰۲ چیست و چه تفاوتی با کد ریدایرکت ۳۰۱ دارد؟
کد مشابه دیگر ، کد ریدایرکت ۳۰۲ است. به معنای انتقال موقت ( Temporary Redirection ) می باشد. هنگامی که یک صفحه یا یک وبسایت را به مکان جدیدی منتقل می کنیم ، حتما باید از کد ریدایرکت ۳۰۱ استفاده کنیم تا موتورهای جستجو و کاربران به درستی به صفحه جدید منتقل شوند. این موضوع به خصوص برای موتورهای جستجو بسیار مهم است. زیرا در حقیقت ، انتقال موقت یا ۳۰۲ ، کاری است که توسط اسپم ها صورت می گیرد. در واقع شما با این کار خود را به عنوان یک اسپم احتمالی به موتورهای جستجو معرفی می کنید و ممکن است کل دامنه های شما در موتورهای جستجو بلاک شود.
اما چه زمانی از کد ۳۰۲ استفاده کنیم؟
کد ریدایرکت ۳۰۲ ، زمانی قابل استفاده است که به عنوان مثال ، شما می خواهید موتورهای جستجو را از ایندکس کردن آدرس طولانی و بی ریخت! صفحه اصلی خود باز دارید. برای مثال ، (مثال عینا از سایت about برداشت شده است) :
آدرس صفحه اصلی شما این است:
http://www.about.com/home/redir/data?sessionid=123478&id=3242032474734239437&ts=3339475
و در سرور خود تعریف می کنید که از آدرس http://www.about.com/ به آدرس فوق ریدایرکت انجام شود. به این صورت به موتور جستجو می فهمانید که آن آدرس طولانی ، آدرس درست است. اما من مایلم آدرس کوتاه تر در دیتابیس موتور جستجو ذخیره شود. در این صورت به عنوان اسپمر هم شناخته نخواهید شد.
دقت کنید که…
۱- به نام دامنه دیگری ریدایرکت موقت (کد ریدایرکت ۳۰۲) نکنید. اگر نام دامنه شما تغییر کرده است باید از ۳۰۱ استفاده کنید.
۲- تعداد زیادی ریدایرکت (انتقال) به یک صفحه انجام ندهید. زیرا این دقیقا کاری است که اسپم ها انجام می دهند.
برای این کار در کنترل پنل Cpanel ابتدار از منوی “Domains” گزینه “Redirect” را انتخاب نمایید:
در صفحه باز شده نوع خطا و آدرس صفحه ای که قرار است Redirect شود را مشخص نمایید:
و در انتها بر روی “Add” کلیک کنید.