فریم ورک لاراول (Laravel)

یکی از کاربر پسندترین فریم ورک های رایگان که این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده است ، قریم ورک لاراول( Laravel )است. فریم ورک لاراول توسط Taylor Otwell توسعه پیدا کرده است . این فریم‌ورک PHP بسیار قدرتمند , کد باز و رایگان است .

در توسعه‌ی لاراول بسیاری مفاهیم و روش‌های موجود در دیگر فریم‌ورک‌ها و زبان‌های برنامه‌نویسی گردآوری شده‌اند. لاراول مجموعه‌ای یکپارچه از بهترین روش‌ها و ابزارها در یک بسته است.
ویژگی‌های بسیاری در لاراول وجود دارند که آن را به انتخاب اول توسعه‌دهندگان برای طراحی سایت و به طور خاص طراحی سایت با php تبدیل کرده‌اند.
لاراول امکان توسعه برنامه های تحت وب را آسان و سریع کرده است و با کدنویسی زیبا و خلاقانه ای که دارد بسیار انعطاف پذیر است. در این فریم ورک می توان عملکرد بسیاری از بخش ها را بدون نیاز به تغییر در کدهای اصلی تغییر داد.
هنگام ایجاد یک اپلیکیشن برای کدهای تکراری برنامه نویسی، راه حل و short code های مناسب ارائه می دهد.
Laravel نقاط قوتی که در دیگر فریم ورک های php وجود دارد را بکار برده است تا باعث ایجاد لذت هرچه بیشتر کدنویسی و انعطاف پذیری شود. به طور مثال این فریم ورک از بسیاری از کتابخانه های فریم ورک سیمفونی نیز بهره می برد.
روند رشد این فریم ورک در سال های اخیر بسیار سریع بوده است و اکنون جزء یکی از محبوب ترین فریم ورک های زبان پی اچ پی می باشد.
به روز رسانی لاراول با صرف کمترین زمان و انرژی با استفاده از ابزار Composer انجام می شود و می توانید در برنامه های خود از آخرین نسخه کتابخانه های این فریم ورک استفاده کنید.

سرعت لاراول
سرعت لاراول از دو جهت قابل بررسی است. زاویه نخست، سرعت عملکرد سیستم است که با استفاده از انواع روش‌ها مانند، بارگزاری دیرهنگام( Lazy Loading )، سیستم Cache، استفاده از Memcached، استفاده از Redis و ابزارهای دیگر، تا حد امکان افزایش یافته است.
زاویه دوم سرعت، سرعت توسعه است. لاراول بسیار توسعه‌پذیر و قابل استفاده‌ی مجدد است. امکان ایجاد بسته‌هایی با عملکردهای جزئی و استفاده از آن‌ها در نرم‌افزارهای دیگر سبب می‌شود سرعت توسعه در نرم‌افزارها و سایت‌های طراحی شده با لاراول بسیار بالا باشد.

توسعه‌پذیری
لاراول بسیار توسعه پذیر است. انجام تغییرات در بیشتر بخش‌های سیستم با استفاده از آخرین تکنولوژی‌های روی مانند IoC و روش‌های دیگر امکان‌پذیر است. البته بخش قابل ملاحظه‌ای قابلیت توسعه‌پذیری کد به مهارت، تجربه و دانش برنامه‌نویسان در استفاده از فریم‌ورک‌ها وابسته است.

 Eloquent – پایگاه داده
مهم‌ترین ویژگی لاراول ORM اختصاصی آن به نام Eloquent است. انعطاف، کارایی و قدرت Eloquent را به ندرت می‌توان در ابزارهای دیگر یافت.
Eloquent کار کردن با اطلاعات را به گونه‌ای آسان می‌کند که باور آن گاهی دشوار به نظر می‌رسد. کدهای نوشته شده با Eloquent شباهت بسیار زیادی با زبان انسان دارند و حتی اگر تا کنون با این شیوه کد ننوشته باشید، معنی کدها را به خوبی متوجه خواهید شد.
برنامه‌نویسی Eloquent بر پایه‌ی سیستم PDO طرح‌ریزی شده است و بنابراین علاوه بر امکاناتی که این سیستم در اختیار برنامه‌نویسان قرار می‌دهد، امکان استفاده از دستورات PDO نیز فراهم است.
Eloquent امکان ذخیره و بازیابی اطلاعات در پایگاه داده‌های مختلف از جمله MySQL، Postgres، و SQL Server را فراهم می‌کند.

Blade – تمپلیت انجین
لاراول حاوی یک Template Engine اختصاصی به نام Blade است. اگرچه این تمپلیت انجین در مقایسه با ابزارهایی مانند Twig از امکانات کمتری برخوردار است، با این حال تمامی نیازهای معمول را برطرف می‌کند و در دستیابی به امنیت کافی در ایجاد خروجی به برنامه‌نویسان یاری می‌رساند.

Routing – مسیردهی
سیستم مسیردهی(‌ Routing ) در لاراول نیز به صورت اختصاصی توسعه یافته است. این سیستم امکانات بسیاری را در اختیار توسعه‌دهنده قرار می‌دهد. استفاده از پیشوندها و پسوندها، کنترلرها، فیلترها، توابع درون خطی و بسیاری امکانات دیگر کار کردن با مسیرها را ساده و کارآمد می‌کنند.
در نگارش آخر لاراول، امکان Cache کردن مسیرها برای افزایش چند ده برابری سرعت عملکرد در این بخش امکان‌پذیر شده است.

سرویس‌های لاراول
لاراول به عنوان یک فریم‌ورک قدرتمند php ابزارها یا سرویس‌های متعددی در اختیار برنامه‌نویسان و طراحان سایت قرار می‌دهد. فهرست این سرویس‌ها را برای آخرین نگارش این فریم‌ورک در ادامه مشاهده می‌کنید:

  1. Authentication – تایید هویت
  2. Authorization – دسترسی‌های کاربران
  3. Artisan Console – کنسول آرتیزان
  4. Billing – پرداخت و صورتحساب
  5. Cache – کش
  6. Collections – مجموعه‌ها
  7. Elixir – مکانیزاسیون
  8. Encryption – کدگذاری و رمزگزاری
  9. Errors & Logging – مدیریت خطاها و لاگ
  10. Events – رویدادها
  11. Package Development – توسعه‌ی بسته‌ها یا ماژول‌ها
  12. Filesystem / Cloud Storage – سیستم فایل – سیستم ابری
  13. Hashing – سیستم هش
  14. Helpers – ابزارهای کمکی
  15. Localization – سایت‌های دو زبانه و چند زبانه
  16. Mail – ایمیل
  17. Pagination – صفحه بندی
  18. Queues – صف‌ها
  19. Redis – ردیس
  20. Session – مدیریت و رمزگزاری سشن
  21. SSH Tasks – دسترسی آسان به SSH
  22. Task Scheduling – اجرای زمانبندی شده‌ی دستورات
  23. Testing – آزمون
  24. Validation – ارزیابی

Composer – کامپوزر
لاراول برای مدیریت نیازمندی‌ها از Composer استفاده می‌کند. به‌روزرسانی فریم‌ورک هم با استفاده از همین ابزار صورت می‌پذیرد. به این معنی که با صرف کمترین انرژی، همیشه می‌توانید از آخرین نگارش کتابخانه‌ها و فریم‌ورک لاراول در پروژه بهره‌برداری نمود.

نکات پایانی
لاراول امروزه به یک فریم‌ورک بالغ تبدیل شده است. جامعه‌ی برنامه‌نویسان لاراول در سراسر دنیا می‌توانند به توسعه‌دهنده در یافتن راه‌ حل‌های مناسب و روش‌های حل مشکلات یاری برسانند. لاراول برای پروژه‌هایی با ابعاد کوچک تا بزرگ قابل استفاده است.
هاست آفاق آمادگی دارد پشتیبانی و برنامه‌نویسی سایت و نرم‌افزارهای تحت وب و طراحی سایت با فریم‌ورک لاراول را مطابق با استانداردهای جهانی به انجام برساند.

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی نشان گذاری شده اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.